رنگ ترافیکی چیست و چه کاربردی دارد؟

حتما تا کنون بارها به خطوط خیابان، بزگراه ها، جاده ها توجه کرده اید  که باعث درست رانندگی کردن و دانستن حقوق رانندگی می شود. یکی از انواع مختلف رنگ های صنعتی به نام رنگ ترافیکی است که به غیر از کشیدن و رنگ کردن کف خیابان، بزرگراه ها، جاده ها از آن در سالن های ورزشی، پارکینگ اداری و خانگی استفاده می شود. ترکیبات اصلی رنگ ترافیکی از نوع رزین اکریلیک، ترموپلاست، کلرو کائوچو و وینیل است که در برابر شرایط جوی و سایش  مقاوم است و در ادامه مقاله به معرفی این رنگ، انواع آن و کاربرد این رنگ صنعتی میپردازیم.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی چیست ؟

برایسهولت در رانندگی کردن و نشان دادن انواع علائم رانندگی روی آسفالت جاده ها، کف پارکینگ، بزرگراه ها از انواع خطوط و نشانه ها  استفاده می شود که جنس آن از نوع رنگ ترافیکی است و دارای یک رنگ با کیفیت است که در برابر عبور مرور عابر پیاده، ماشین ها، نور خورشید، برف و باران  و سایش رنگ خود را از دست نمی دهد.

از رنگ های ترافیکی بغیر از کشیدن علائم و نشانه های رانندگی روی کف آسفالت خیابان داخل سالن های ورزشی، مسیر حرکت در فرودگاه و حتی فضاهای پارکینگ  و محوطه مدارس استفاده می شود.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی جدولی

کاربرد های رنگ ترافیکی:

خط کشی سالن های ورزشی ، مسیر های مسابقات خودرو و مسیر حرکت در فرودگاه

مشخص نمودن فضای پارکینگ ، جهت مسیر حرکت، محدوده لاین ها و حریم جاده

کشیدن نماد های ترافیکی مانند؛ ایست، اتوبوس، خطر، حرکت و…

رنگ خط کشی خیابان مانند خطوط عابر پیاده ، خیابان ها، بزرگراه و جاده ها و رنگ ترافیکی سه جزئی برا خطوط عابر پیاده

ویژگی های رنگ های ترافیکی:

رنگ ترافیکی یکی از انواع رنگ های صنعتی است که یک رنگ مقاوم و عالی است که در برابر عوامل محیطی از جمله نور خورشید، برف و باران و حتی عبور مرور عابر و خودرو ها از بین نمی رود.

  • قدرت نفوذ بالا

این رنگ برای اینکه به مدت بالایی بماند به سطح زیرین خود مانند آسفالت نفوذ می کند.

مقاومت در برابر اشعه های خورشید : تابش آفتاب باعث پریدگی رنگ می شود و شفافیت آنرا از بین می برد در صورتی که رنگ ترافیکی در برابر اشعه های خورشید مقاوم هستند.

عدم تغییر رنگ در اثر عوامل محیطی : علاوه بر تابش نور خورشید این نوع رنگ ها در برابر عوامل محیطی چون برف و باران از بین نمی روند.

  • مقاومت سایشی بالا

به دلیل اینکه رنگ های ترافیکی کف جاده و پارکینگ کشیده می شود از این رو محل تردد زیاد خودرو عابرین پیاده هستند و همین به معنای داشتن اصطکاک بالای رنگ ترافیکی است.

  • سرعت بالای خشک شدن 

در زمان رنگ کردن و خط کشی کف خیابان، جاده، بزرگراه مهم است که از رنگی استفاده شود که سرعت خشک شدن آن بالا باشد که رنگ ترافیکی دارای این خاصیت است.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی از چه موادی ساخته شده است ؟

شاید تا به حال رنگ ترافیکی دیده باشید اما ندانید که از چه موادی ساخته شده اند که اصلی ترین ترکیبات و مواد تشکیل دهنده رنگ ترافیکی شامل موارد زیر است.

رزین اکریلیک :

رزین اکریلیک بعنوان ماده پلیمری در صنایع مختلف استفاده می شود که علاوه بر پوشش دهی بالا، سمی نیست و همچنین در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد.

ترموپلاست :

ترموپلاست نیز جزو ماده پلیمری هستند که مقاومت حرارتی بالایی دارند و در اثر افزایش دما زیاد تغییر نمی کنند.

وینیل :

وینیل نیز نوعی پلاستیک که از اتیلن و کلر به دست می آید و علاوه بر استحکام بالا در برابر اشیا با محیط زیست نیز سازگار است.

۴ نکته مهم در انتخاب انواع رنگ های ترافیک وجود دارد که در زمان خرید رنگ ترافیکی باید به آنها توجه کردو همچنین شرایط اقلیمی و جوی منطقه ای که درخواست رنگ دارد هم باید مد نظر گرفته شود.

 

ملاحظات زیست محیطی :

میزان ملاحضات زیست محیطی رنگ توسط شهرداری هر منطقه مشخص میشود.

مکان کاربرد رنگ ترافیکی :

با توجه به اینکه می خواهید رنگ در چه مکانی مورد استفاده قرار گیرد رنگ دارای ویژگی های متفاوتی است. بعنوان مثال در فرودگاه باید از رنگ هایی با دید بیشتر استفاده شود.

تاثیرپذیری از شرایط محیطی :

در زمان خرید و انتخاب رنگ ترافیکی باید تاثیر پذیری آن از شرایط محیطی در نظر گرفته شود.

دانه بندی مناسب :

برای بازتاب بهتر و دوام بیشتر رنگ باید در رنگ ترافیکی از دانه های شیشه ای استفاده شود.

 

دسته بندی انواع رنگ های ترافیکی بر اساس شیوه اختلاط:

 

رنگ های ترافیکی سرد :

این رنگ در دماهای پایین و سرد اجرا میشود و بیشتر برای معابر کم تردد و فرعی و پارکینگ های شخصی استفاده می شود.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی گرم :

جزو آن دسته از رنگ های ترافیکی است که قبل از اجرا باید روی کف آسفالت تا دمای مشخص گرم شود تا به درستی رنگ آمیزی انجام شود.

 

دسته بندی رنگ های ترافیکی بر اساس پایه آن ها:

 

رنگ های مبتنی بر روغن :

این رنگ ها برای رقیق شدن باید حلال خاص داشته باشند و  بخاطر عدم جذب آب به داخل رنگ جزو رنگ هایی است که در مناطق سرد و پر بارش استفاده می شود .

رنگ های مبتنی بر حلال:

رنگ آمیزی کف انبار یا پیست های مسابقه از نوع رنگ های ترافیکی بر پایه حلال است که باید مقاومت بالایی در برابر سایش داشته باشند.

رنگ ترافیکی بر پایه آب :

سازگاری بالا با محیط زیست و کم هزینه بودن این رنگ جزو ویژگی های رنگ ترافیکی پایه آب است که البته سرعت خشک شدن آن خیلی زیاد است.

دسته بندی دیگر انواع رنگ های ترافیکی:

رنگ ترافیکی  لاستیکی کلر دار:

دوام بالا، مقاومت زیاد در برابر خرد شدن جزو ویژگی های این رنگ است که بیشتر در مکانهای  شلوغ و پر تردد توقف خودرو و کنار خیابان و برای خط کشی جاده ها و محل های پر تردد از آنها استفاده می شود که البته قیمت بالایی  نسبت به رنگ ترافیکی معمولی دارد. به اسم رنگ ترافیکی کلروکائوچو نام میبریم که در مناطق شرجی و رطوبتی بیشتر استفاده میشود.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ روغنی  آلکیدی ترافیکی :

این رنگ دوام نسبتا خوبی  دارد  البته به اندازه رنگ ترافیگی اکریلیک ترموپلاست نیست. بیشتر برای خطوط اطراف زمین سالن های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد تا با این کار بر اثر سایش توپ، و فعالیت بازیکنان رنگ از بین نرود. این رنگ را بیشتر برا جداول کنار خیابان برای دید رانندگان استفاده می کنند

رنگ ترموپلاستیک :

جزو رنگ های ترافیکی با دوام است که به دلیل مقاومت بالا در برابر نور خورشید بیشتر برای خط کشی جاده ها و فضای باز استفاده می شود.

رنگ ترافیکی  بازتابنده:

رنگ ترافیکی مناسب برای باند فرودگاه یا پیست های اتومبیلرانی است که به دلیل وجود دانه های شیشه ای به خوبی در شب مشخص است و حتی برای خط کشی جاده های تاریک و شلوغ از این رنگ صنعتی استفاده می شود.

برای اینکه از قیمت رنگ ترافیکی تک جزئی  اطلاع کسب کنید با ایمن رنگ تاپ 09120089542 تماس بگیرید.

 

1

  1. با سلام و احترام.
    متن بسیار مفید و ارزشمندی بود در این حوضه.
    البته متأسفانه چند ایراد ویرایشی دارد که باید رفع شوند که البته از ارزش متن هیچ چیزی کم نمی‌کند.
    ضمنا پیشنهاد دارم در روشهای تماس در دسترس، ID پیامرسان و فرم تماس (ایمیل) را هم قرار دهید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما